Το Μονοπάτι των Βοτάνων

welcome to...

Μια μοναδική και εκπληκτική ποδηλατική διαδρομή

Το μονοπάτι βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από τη Μυτιλήνη, σε ένα από τα ομορφότερα και εύκολα προσβάσιμα βουνά του νησιού, με εντυπωσιακή θέα από την κορυφή. Η χάραξή του προϋπήρχε σαν ένα παλιό πάτημα με αφετηρία το Πρόβασμα και κατεύθυνση την κορυφή του όρους της Αμαλής. Με την νέα χάραξη, το μονοπάτι ξεκινάει από την κορυφή της Κουρτερής με ανατολική κατεύθυνση φτάνοντας πολύ κοντά στο μονοπάτι που ανεβαίνει από το Πρόβασμα και επιστρέφει στην αφετηρία με δυτική κατεύθυνση όπου και ολοκληρώνεται η κυκλική διαδρομή.

Background
01

Το Μονοπάτι των Βοτάνων

Το μονοπάτι των βοτάνων στο δάσος της Αμάλης Λέσβου...

Η ήπια δομή του μονοπατιού δίνει τη δυνατότητα, σε έναν αρχάριο αναβάτη, να εκπαιδευτεί σε βασική τεχνική, αλλά και σε ένα πιο έμπειρο να αναπτύξει ροή και ταχύτητα έτσι ώστε να αξιοποιήσει τα τεχνητά drops, berms και speed jumps, αλλά και τα φυσικά εμπόδια.

Στο μονοπάτι υπάρχουν τεχνικά σημεία με ήπια αλλά και μεγαλύτερη κλήση στα κομμάτια της ανάβασης. Η ύπαρξη φυσικών rock gardens σε άλλα μονοπάτια της περιοχής μας οδήγησε στο να μην συμπεριλάβουμε rock gardens στο συγκεκριμένο.

Επικοινωνήστε με το LE.CY.CL

lesvoscyclingclub@gmail.com

Διασχίζοντας το μονοπάτι συναντάμε ένα όμορφο φυσικό τοπίο από πυκνά και υψηλά πεύκα, αρχέγονη δρυς και μικρά βράχια.

Τέλος, Υπάρχει η δυνατότητα ο αναβάτης να επεκτείνει τη εμπειρία στο δίκτυο των υπόλοιπων φυσικών μονοπατιών που βρίσκονται στην περιοχή. Ο αναβάτης μπορεί ολοκληρώνοντας την κυκλική διαδρομή και φτάνοντας πίσω στην αφετηρία να κατευθυνθεί ανατολικά και να συναντήσει το μονοπάτι με την ονομασία secret, με χαρακτηριστικό την καθηλωτική θέα του κόλπου Γέρας. Ως επόμενη επιλογή είναι, από το πιο χαμηλό σημείο του μονοπατιού και πριν αρχίσει την ανάβαση, να κατευθυνθεί αριστερά και να συναντήσει ένα από τα πιο παλιά και απαιτητικά μονοπάτια της περιοχής με την ονομασία Κορμοί. Ως τελευταία επιλογή, είναι πάλι από το πιο χαμηλό σημείο του μονοπατιού, να συνεχίσει την κατάβαση χωρίς να αλλάξει κατεύθυνση, συναντώντας το μονοπάτι με την ονομασία Σκαλάκια όπου τερματίζει στην εκκλησία της Παναγίας Αμαλής, ιδανικό σημείο για το διάλειμμα, απολαμβάνοντας το όμορφο τοπίο της περιοχής.

Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα την ύπαρξη ενός ιδανικού μονοπατιού ικανό να φιλοξενήσει την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση κάθε είδους αναβάτη, είτε με σκοπό την αναψυχή, είτε την καθημερινή βόλτα με την παρέα η προπόνηση.

Το Μονοπάτι των Βοτάνων

Φτάστε στο σημείο εκκίνησης!

Ελάτε μαζί μας!

Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε μια εκπληκτική ποδηλατική περιπέτεια;