World Forestry Day 2023

Παγκόσμια Ημέρα Δασοκομίας 2023

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Λέσβου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δάσους, διοργανώνει καθαρισμό μονοπατιού, ως συμβολική δράση, στην περιοχή της Μυτιλήνης, την Τετάρτη 22/03/2022 στις 15:30 μ.μ. στο σημείο «Πεύκο».

Αυτή η ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της εαρινής ισημερίας, η οποία θεωρείται η πρώτη ημέρα της άνοιξης. Σκοπός αυτής της δραστηριότητας είναι να φέρει τους ανθρώπους σε επαφή με τα δάση που σήμερα καλύπτουν το 25% της επιφάνειας της γης και να τονίσει την ανάγκη προστασίας τους.

Να υπενθυμίσουμε περιβαλλοντικά ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση των δασικών πόρων, η ερημοποίηση της γης, ο κίνδυνος πυρκαγιών, η καταπάτηση, οι απειλές για τη βιοποικιλότητα και η εκτεταμένη υλοτομία. Κάθε χρόνο το 15% των δασών στην Ελλάδα χάνεται από πυρκαγιές και μόνο το 10% καταφέρνει να αναδασωθεί.

Την Παγκόσμια Ημέρα Δάσους κάθε χρόνο, ο Ποδηλατικός Όμιλος Λέσβου συγκεντρώνει και διοργανώνει τον καθαρισμό – συντήρηση ενός ή περισσότερων μονοπατιών.

Ενέργειες που δεν θα θέλαμε να γίνονται μόνο σε επετειακή βάση, αλλά σε κάθε βόλτα στο δάσος, είτε συναντάμε πεσμένο κλαδί, πέτρα, εμπόδιο, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο άλλο άτομο που θα το διασχίσει σε οποιοδήποτε τρόπος. Σε κάθε βόλτα σταματάμε και τα αφαιρούμε όλα αυτά από την πορεία μας, συμβολικά, ως ένα μικρό φόρο τιμής σε μια τόσο σημαντική Παγκόσμια Ημέρα Δασών.

Την Τετάρτη 22/3/2023 ο Π.Συ. Η Λέσβος σας προσκαλεί να δείξουμε την αγάπη μας στο δάσος της Αμάλης. Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου καλεί όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει στον εθελοντικό καθαρισμό του μονοπατιού «Δασικό» που ξεκινά από τις «Δεξαμενές» και πάνω, μέχρι τη συμβολή του μονοπατιού με τον «Κορμή», να βρεθεί στο σημείο συνάντησης στο 15. :30 το απόγευμα στο “Πεύκο”.
Συνιστάται να φέρετε μαζί σας νερό, ένα σνακ, γάντια και γυαλιά εργασίας, εάν το επιθυμείτε. Ο Ποδηλατικός Όμιλος Λέσβου θα σας παρέχει τα απαραίτητα βασικά εργαλεία. Εάν θέλετε, μπορείτε να φέρετε επιπλέον προσωπικά μικρά εργαλεία και τσουγκράνες για τον καθαρισμό της διαδρομής από φορητά υλικά.
Take Care of Your Trails 2023

Φροντίστε τα μονοπάτια σας 2023

Το “Take of Your Trails” επιστρέφει τον Μάιο του 2023!
Σημειώστε τα ημερολόγιά σας για τον μήνα Μάιο για την 7η έκδοση του TCoYT, την ετήσια εκστρατεία μας για την ενθάρρυνση και την προώθηση εκδηλώσεων συντήρησης μονοπατιών που βασίζονται σε εθελοντές σε όλη την Ευρώπη. Το 2022 πραγματοποιήθηκαν 92 δραστηριότητες σε 16 ευρωπαϊκές χώρες με περισσότερους από 1000 εθελοντές να δίνουν το χρόνο τους. Η Λέσβος ήταν και το 2022 στον παγκόσμιο χάρτη της διεθνούς καμπάνιας. Όπως κάθε χρόνο, θέλουμε να γίνουμε μεγαλύτεροι και καλύτεροι με την εμβέλεια και τη συμμετοχή μας, με έμφαση στην εμπλοκή νέων ανθρώπων.

Το θέμα του 2023: Youth Active and Outdoors

Το 2023 θέλουμε να ενθαρρύνουμε περισσότερη συμμετοχή των νέων σε εκδηλώσεις συντήρησης μονοπατιών, για να τονίσουμε τη σημασία και τα οφέλη από το να βγουν οι νέοι έξω και να δραστηριοποιηθούν στην κοινότητα.

Σύντομα με περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις καθαρισμού μονοπατιών μας το 2023…

Welcome to our new website!

Καλώς ήρθατε στη νέα μας ιστοσελίδα!

Θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στη νέα μας ιστοσελίδα lesvoscyclingtrails.gr. Η ιστοσελίδα παρουσιάζει το ποδήλατο βουνού «Herb Trail at Amali» της Λέσβου.

Προχωρήστε και δείτε και διαβάστε τα πάντα για τις ποδηλατικές διαδρομές μας και την ποδηλατική κοινότητα της Λέσβου. Μάθετε για τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου και δείτε τους επαγγελματίες που ασχολούνται με το ποδήλατο στο νησί μας.

Η ιστοσελίδα μας δημιουργήθηκε σύμφωνα με τα πρότυπα WCAG / ADA / 508 για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες! Με τη συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
WCAG Compliant Level 2.0

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο ιστότοπός μας έχει κατασκευαστεί για να πληροί τα πρότυπα WCAG / ADA / 508 για άτομα με ειδικές ανάγκες ώστε να είναι ευανάγνωστος και εύχρηστος από όλους.

Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία  WEBGRECO για την υπέροχη δουλειά στην ανάπτυξη του ιστότοπού μας.

Φυσικά, όσον αφορά τις εκδηλώσεις, τις ανακοινώσεις και τα ενδιαφέροντα άρθρα μας, να σας υπενθυμίσουμε ότι τα κοινωνικά μας δίκτυα όπως Facebook, Twitter, Instagram, google και YouTube είναι στη διάθεσή σας.

Θα βρείτε επίσης όλα τα νέα και τις εκδηλώσεις μας στο Lesvos.Pro, τον Οδηγό Επαγγελματιών της Λέσβου.

Καλή περιήγηση!